ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ
Για να φτιάξετε καταπληκτικές κρέπες, γλυκές ή αλμυρές!
YΛΙΚΑ
350 ml γάλα
2 αβγά
8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το γάλα σε μεγάλο μπολ και σπάμε τα αβγά.
Χτυπάμε καλά και ρίχνουμε και το αλάτι.
Προσθετουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο αδειάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα
και κινούμε κυκλικά το τηγάνι.
Μπορούμε να βοηθήσουμε τη ζύμη να απλωθεί με το κουτάλι.
Οταν ψηθεί από την κάτω πλευρά, γυρίζουμε την κρέπα από την επάνω με μία σπάτουλα.
Οταν ψηθεί και από την άλλη την βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Μπορούμε να γεμίσουμε τις κρέπες με μαρμελάδα, σοκολάτα λιωμένη, φρούτα και να τις διπλώσουμε.
Αν πάλι τις κάνουμε αλμυρές, βάζοντας το κασέρι και το ζαμπόν ή ότι άλλο μας αρέσει πρέπει να τις
βάλουμε για 2 λεπτάκια στο φούρνο ή στο τηγάνι διπλωμένες μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας μέσα.
Καλή επιτυχία!