Συνταγές
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
 
ΦόρουμΠόρταλΑναζήτησηLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση

 

 ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin Μάχη
Admin
Admin Μάχη


Αριθμός μηνυμάτων : 11
Registration date : 28/11/2007

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ   ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ Icon_minitimeΣαβ Ιαν 26, 2008 4:26 pm

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

Για να φτιάξετε καταπληκτικές κρέπες, γλυκές ή αλμυρές!

YΛΙΚΑ
350 ml γάλα
2 αβγά
8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το γάλα σε μεγάλο μπολ και σπάμε τα αβγά.
Χτυπάμε καλά και ρίχνουμε και το αλάτι.
Προσθετουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο αδειάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα
και κινούμε κυκλικά το τηγάνι.
Μπορούμε να βοηθήσουμε τη ζύμη να απλωθεί με το κουτάλι.
Οταν ψηθεί από την κάτω πλευρά, γυρίζουμε την κρέπα από την επάνω με μία σπάτουλα.
Οταν ψηθεί και από την άλλη την βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Μπορούμε να γεμίσουμε τις κρέπες με μαρμελάδα, σοκολάτα λιωμένη, φρούτα και να τις διπλώσουμε.
Αν πάλι τις κάνουμε αλμυρές, βάζοντας το κασέρι και το ζαμπόν ή ότι άλλο μας αρέσει πρέπει να τις
βάλουμε για 2 λεπτάκια στο φούρνο ή στο τηγάνι διπλωμένες μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας μέσα.

Καλή επιτυχία!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://cook.forumgreek.com
 
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Συνταγές :: Συνταγές :: Συνταγές-
Μετάβαση σε: