Πατατοκροκέτες
Υλικά
1/2 κιλό πατάτες
2-3 κλαδάκια μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι
3 κουταλιές αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο για τη φριτέζα
Οδηγίες:
Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη.
Tις πιέζετε στο χέρι, για να στραγγίσουν από τα υγρά τους.
Kάνετε το ίδιο με το κρεμμύδι.
Zυμώνετε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ.
Bάζετε στη φωτιά το λάδι να κάψει.
Παίρνετε λίγο από το μείγμα της πατάτας και το πλάθετε κροκέτες.
Pίχνετε τις κροκέτες της πατάτας στη φριτέζα.
Mόλις οι κροκέτες αρχίζουν να ροδίζουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα
και τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
Σερβίρετε αμέσως.